Balance Your L!fe
Jan Borghoutsplein 34 
NL-4624 BS Bergen op Zoom
Telefoon: 0031 (0)164-250234
KVK Breda 20113109

iLifeSOMM digital in de sport

iLifeSOMM digital in de sport

Het gebruik van iLIfeSOMM-therapie voor het sporten verkleint de kans op blessures enorm en verbetert de sportprestaties.

iLifeSOMM digital biedt 9 speciale programma’s voor topsporters en de actieve sporter.

Warming-up
Bereidt de sporter fysiek en psychisch voor op inspanningen; zorgt ervoor dat het lichaam eerder in staat is een prestatie te leveren en vermindert het blessurerisico. Het ondersteunt en verkort de fysieke warming-up fase. Wel moeten fysiek de spieren op lengte gemaakt worden en moet fysiek de cardiovasculaire doorbloeding op gang gebracht worden. Dit programma zorgt ervoor dat veel energie, die anders in de fysieke warming-up verbruikt wordt, beschikbaar blijft en dat is vooral merkbaar tegen het einde van de geplande inspanning. Het lichaam wordt dus ook pas later gevoelig voor blessures.

Krachtondersteuning
Verhoogt de explosiekracht en de contractiesnelheid van de spieren. Het is een aanvulling op de conventionele krachttraining. In het bijzonder ter verbetering van de intensieve, kortdurende belasting, zoals bijvoorbeeld bij voetbal, alpineskiën, bodybuilding. Het ondersteunt het zenuw-spier-systeem en draagt zorg voor een geoptimaliseerde contractie

Snelkrachtondersteuning
Verbetert de snelheid van de maximale krachtopbouw van korte duur en het effect van explosiebewegingen bij spring-, sprint- en werpsporten. Het verhoogt de snelheid van spiercontracties. Kan gebruikt worden nadat een aantal malen het programma “Kracht” gebruikt is.

Aërobe conditie
Voor de prestatieverbetering bij duursporten: het verbetert de zuurstofopname van de spieren, activeert de langzame spiervezels. Takken van sport: Langlauf, marathon, triatlon enz.

Anaërobe conditie
Optimaliseert het belastingsprofiel voor extreem hoge sportbelastingen van korte en middellange duur zoals middellange loopafstanden, korteafstandzwemmen en fietssprints. Het verbetert de melkzuurcapaciteit van de spieren en optimaliseert de verhoogde doorbloeding van de willekeurige spieren; het verbetert de zuurstof- en voedseltoevoer en het verwijderen van afvalstoffen

Capillarisatie
Verhoogt de arteriële doorbloeding in de spieren en optimaliseert de haarvatendichtheid en daarmee de verzorgingstoestand van het spierstelsel vooral in het gebied van de snelle spiervezels. De ideale aanvulling bij de training van het anaërobe uithoudingsvermogen.

Tonusverlaging
Voor het oplossen van spierverkrampingen en het verzachten van acute spierpijn. Een gelijksoortige werking als rek- en strekoefeningen om de spieren losser te maken.

Actieve cooling-down
Verhoogt de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen, verbetert de afvoer van endorfinen. Het minimaliseert het ontstaan van spierpijn. Het herstelt in de kortst mogelijke tijd na hoge inspanning weer het volledige prestatievermogen.

Ontspanning
Heeft een algeheel ontspannende en regulerende werking op het lichaam vooral na fysieke en/of psychische stress. Het verbetert de doorbloeding, heeft een krampoplossende en ontspannende werking en heeft vaak een pijnverminderend effect.
Het zou in het bijzonder na inspannende trainings- en wedstrijdbelastingen met hoge stressfactor gebruikt moeten worden. Ook voor mentale training is het goed geschikt.

De iLifeSOMM digital wordt door veel topsporters en topsportploegen toegepast. Gebleken is dat het aantal blessures afneemt en de prestatie en concentratie toeneemt. Ook vindt met regelmatig gebruik van iLifeSOMM-therapie een sneller herstel plaats bij blessures, waardoor eerder weer met de training begonnen kan worden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!